Gælder både Sodastreams Alcojet og AGAs Wassermaxx.
Dette er en metode, som passer mig. Den stemmer ikke med brugsanvisningen; men således gør jeg altså.
Først stopper jeg den tomme kuslyreflaske i fryseboksen i mindst et par timer, så den bliver ca minus 15-20 grader. For en kold flaske tager imod mest kulsyre, og fyldningen sker med selvtryk og ikke med en pumpe. Ved at nedkøle den modagende kulsyreflaske bliver der et lavere tryk inde i flasken.
Adaptoren har jeg spændt fast på min 6 kg fadølsflaske, som det koster 220 kr at bytte, når den er tom. Ved køb af den første 6 kg flaske betales normalt et depositum på 800 kr, som man jo så får tilbage, når man til sin tid afleverer flasken igen. Jeg købte min 6 kg fadølsflaske med kulsyre i Metro; men den fås også alle de steder, hvor man sælger fadøl i fustager.
Hvis du kobler en 6 kg kulsyreflaske direkte til din Sodastream Design maskine, har du verdens bedste sodavandsmaskine – eller dansk vands maskine – med den suverent billigste kulsyreforsyning. Husk dog altid kun at anvende korekte, autoriserede slanger og koblinger.
Kulsyreflasker til carbonering af drikke har et rør, som går ned i bunden (det har ildslukkere ikke) og det, der kommer ud, er flydende kulsyre, så jeg slipper for at vende flasken op og ned. Adaptoren kan kun monteres korrekt, for der er forskellige gevind til den store og den lille flaske. Ingen forskel om patronen er til en Sodastream jet eller Soda Club eller AGAs Wassermaxx.
Jeg spænder den lille kulsyreflaske fast med håndkraft. Bagefter åbner jeg hurtigt og lukker helt op og venter, indtil kulsyren ikke suser mere, ca 1 minut er nok. Luk ventilen, skru den lille flaske af og vej den. Tomvægten 790 gram står på flaskan, med 425 gram kulsyre vejer den i fuld stand 1215 gram.
Jeg får i ca 100 gram på en fyldning, så jeg lægger flasken i frysen igen. När kulsyreflasken er dybfrosset, gentager jeg processen. Jeg gør dette 4 gange og ender lige under 1200 gram. Det er nok. Har prøvet at fylde en 5 gang, og da blev flasken overfuld, så jeg måtte slippe kulsyre ud.
Dette system passer mig fint. Når jeg er ved fryseren, og der behøves en påfyldning, så går jeg igang. Et minuts arbejde 4 gange er meget nemmere end at køre ud og købe dyr kulsyre. 425 gram koster 90 kr i forretningerne, det er 212 kr pr kg. Min store flaske koster 46 kr pr kg at fylde op, det giver bare20 kr for at selvfylde kulsyreflasken til sodavandsmaskinen. De 20 kroner tjener jeg faktisk ind igen ved at slippe for at køre till butiken, så efter 6 fyldninger er adaptoren betalt.