På flasken står, hvor meget kulsyre, den indeholder i fuld tilstand. Nyere maskiner normalt 425 gr og ældre grå Sodastream 300 gram. Man tømmer flasken helt og lægger den i fryseren nogle timer. Siden kobler man flasken sammen med den større flaske. Derefter tapper man kulsyre, indtil flasken er fuld. Se vægten på flasken (tom flaske + fuld mængde kylsyre).

Detaljeret information findes her og her.

Man behøver en afspærringshane på den større flaske og gode koblinger og slanger beregnet til det ekstremt høje kulsyretryk.

Samme sag hvis man kan skaffe en større kulsyreflaske og koble den direkte til maskinen. Det skal være korrekte koblinger og slange – se artikel 5057 her.

En kulsyrepumpe model Superlux – kulsyrepumpernes Rolls Royce – koster omkring 30.000 og en standard kulsyrepumpe godt og vel halvdelen. Med en sådan kan man fylde, mens kunderne venter, på kun 20 sekunder. Ved at købe fyldningsanlæget på leasing og fordele omkostrningerne på et eller flere år, kan et firma komme i gang uden de store omkostninger.

Dog er en ny generation maskiner på vej, med kølesystem og som sætter kulsyre til vandet in-line, intet spild af kulsyre. Kulsyret vand ud af hanen, i princippet små restaurantmaskiner til hjemmebrug. Vandet skal være afkølet, hvis man vil have økonomi i kulsyren – modeller uden køling kommer til at forsvinde. Modeller med køling carbonerer ofte endnu bedre end en sodavandsmaskine. De koster meget; men de findes – Kulsyren kan købes i flasker fra 3,75 kg og opefter. Helt pludseligt bliver kulsyren ganske billig.

PR: wait… I: wait… L: wait… LD: wait… I: wait… wait… Rank: wait… Traffic: wait… Price: wait… C: wait…