Bordmodel sodavandsmaskine fra AGA. Der findes 3 modeller; men det er samme maskine i 3 forskellige farver eller 3 farver og 2 materiaerl. Den dyreste er rustfrit stål og er klart den rareste. Desuden findes der en rød og en hvid – en smagssag.
AGAs egen kulsyreflaske er på 425 gram og med det sædvanlige “fyldes af AGA” for at skræmme andre bort fra at turde fylde kulsyreflaskerne.
En god maskine, men pakningen i kapslen løsner sig hele tiden – meget irriterende. AGA påstår, at det er for at den skal kunne gå i en opvaskemaskine. Glemmer man at kontrollere, om pakningen ligger korrekt, blander aroma i vandet og vender flasken et par gange, så sprøjter det ud med smagssat mineralvand.
En rigtig god maskine; men Sodastreams bedste maskine giver mere kulsyre i flasken. AGA påstår, at man får 60 liter på en fyldning; men både min og andres test havner på 55 flasker, forbrug 7,7 gram pr liter. Dette skyldes, at man slipper det overtryk ud, som findes i det tomme rumm over vandet. Et in-line system klarer sig med 5-7 gram.
Præcis som med Sodastream, så vejes flaskerne ikke, når man køber dem. Brug en god elektronisk køkkenvægt og vej flaskerne. Vægten står stæmplet i godset. Får du flasker med undervægt, så retur med dem!
Som skandinav kan man have sympati for AGA. Synd er det dog, at de har valgt samme spor som Sodastream. At man sælger en kulsyremaskine er selvfølgelig for at sælge den kulsyre, som man fremstiller. Men hvorfor vælger man at sælge kulsyren unødigt dyrt? Hvorfor ikke i stedet tage kampen op mod Sodastream og fylde deres flasker også. AGA skæmmer man ikke; men helt tydeligt vælger AGA højprislinjen i stedet for at gøre en indsats for miljøet og konkurrere. AGA skulle meget nemt kunne sætte fyldestationer op hos forhandlerne og blive et miljøforbillede.
Den store gevinst for AGA ligger i at sælge kulsyre, ikke i at sælge sodavandsmaskiner. Sodavandsmaskiner kunne de dele ud gratis, uden at det skulle koste dem noget. De kan bare tage sig betalt for et klippekort på 10-15 kulsyrefyldninger og så aflevere en gratis Wassermaxx med en detailsalgs værdi på 1000 kr.
Wassermaxx konkurrent, Sodastream, har i hvert fald begyndt at fatte, at maskinerne kan sælge i større antal, hvis de er billigre – og det handler jo om at få flere maskiner ud til forbrugerne. Så de har produceret et apparat som heter SodaMaster. Den sælges uden kulsyreflaske i nogle discountbutikker for 149 kr. Brugsanvisningen henviser så til, at man skal anvend Alco2jet kulsyreflasker, dvs Sodastreams kulsyrecylindrer.