Jeg købte min Sodastream kontant og betalte ved kassen.

Da jeg kom hjem og åbnede emballagen, så fandt jeg en lille gul lap, ifølge hvilken jeg nu automatisk mistede retten til at disponere over den kulsyreflaske, som jeg lige havde betalt for. Der stod:

ANVENDERLICENSCERTIFIKAT
for en Alco2Jet 60 Cylinder
(Venligst opbevar på et sikkert sted)

Dette er en lovligt bindende aftale mellem Soda-Club (C02) Ltd. Schweiz (herefter benævnt”Cylinderejeren”) og forbrugeren angående retten til at anvende en Cylinder.

Fantastiskt at jeg pludselig står i en bindende aftale ved at åbne en papkarton

VED AT ÅBNE VENTILHÆTTEN PÅ ALCO2JET-CYLINDERN TIL HVILKEN DENNE LICENS ER BUNDET, FORPLIGTIGER DU DIG AUTOMATISK TIL ANVENDERLICENSEN. HVIS DU VÆLGER IKKE AT BINDE DIG TIL ANVENDERLICENSEN, SKAL DU OMGÅENDE RETURNERE ALCO2JET CYLINDERN MED UBRUDT VENTILHÆTTE.

Hvis jeg tager plasthætten af den kulsyreflaske, som jeg netop har købt og betalt, har jeg altså helt automatiskt indgået en aftale med Sodastream. Hvis jeg nu ikke kan dansk eller bare ikke har læst den gule lap? Hvad hvis et barn på 10 år åbner flasken? Eller min hund? Sidder den så fast i en aftale med Sodastream… Vov vov.

Alle Alco2Jet cylindere (“cylindern/cylindrene”) er og forbliver ejendom som tilhører Cylinderejeren. Ingen part har ret til at sælge, udleje, låne, lease, indsamle, acceptere, genopfylde eller overføre disse Cylindere, uden at dette specifikt er godkendt af Cylinderejeren.

Haløjsa, jeg ejer ikke det, jeg lige har købt! Jeg må ikke sælge kulsyreflasken, som jeg netop har købt, ikke en gang låne den ud til farfar, som også har en Sodastream. Jeg må ikke fylde flasken med kulsyre fra min store 6 kg flaske, som koster 280 kr at fylde, när Sodastream tager 90 kr för 425 gram. Jeg har købt og betalt min cylinder, men ejer den ikke – det gør Sodastream. Monkey business.

Alco2Jet Cylinder udlånes til dig mod betaling af en anvenderlicensafgift. Du må indehave og anvende denne Cylinder i en egnet sodavandsmaskine, indtil den er tom eller for en periode på max 5 år, hvilket der måtte ske først, hvorefter den uden forsinkelse og i god stand skal returneres af indehaveren til Soda-Club International BV eller en autoriseret forhandler af SodaStream.

Helt klart må jeg anskaffe en kalender 5 år frem i tiden, for inden da skal jeg levere cylinderen tilbage til Sodastream i Holland…

Ved returnering af den tomme Alco2Jet Cylinder har den licensierede indehaver ret til at få en byttecylinder Alco2Jet Cylinder til prisen for indholdet, og vilkårene for anvenderlicensen fortsætter siden med at gælde for den byttede Alco2Jet Cylinder.

Hvis du skulle ønske at returnere cylinderen uden at bytte den med en fuld, kommer et beløb på 18 kr til udbetaling ved returnering af cylinderen i god stand til Soda-Club International BV eller en auktoriseret forhandler af SodaStream.

Ved tilbagelevering får jeg altså 18 kr for flasken. Maskinen kostede over 700 kr og fungerer ikke uden.

Denne Cylinder må sammen med anvenderlicenscertifikatet overføres til en tredie part, forudsat at denne tredie part godkender de villkår og retskrav, som indgår i den. Indehaveren af dette anvenderlicenscertifikat har ret til at anvende en Cylinder i overensstemmelse med de vilkår som foreskrives i dette certifikat.

Alt misbrug af Alco2jet Cylinder inklusive, inter alia (betyder blant andet – tydeligvis findes der yderligere hemmelige skyldigheder, som jeg ikke får at vide), ændringer af cylinderen eller fjernelse af varemærker, som forekommer på Cylindern, eller dens etiketter, salg, udlejning, udlåning, bortkastning, overdragelse eller påfyldning kommer automatisk til at berettige Cylinderns ejere eller dennes representant til at tilbagetage cylinderen uden betaling eller erstatning fra Cylinderns ejere.

Hvis jeg selv fylder CO2 / kulsyre flasken har Sodastream ret til at tilbagetage den gratis, og spilder jeg maling på den, eller hvis jeg tager etiketten af eller udlåner den til farfar, for at han kan kigge på den, gælder samme betingelser. Jeg må ikke en gang give den bort – giver jeg en Sodastream i fødelsedagsgave, så kan Sodastream hente cylindern gratis.

Denne licens reguleres af dansk lov.

Det ville være unikt i hele verden, hvis en part kan udfærdige en ensidig aftale, som mange købere slet ikke kender. Ejer du en Sodastream og ikke accepterer sådanne vilkår, som gør kulsyren dobbelt så dyr ved at forhindre al konkurrence – så skriv nogle linier og send en anmeldelse til Forbrugerombudsmanden

Hvis du skulle have spørgsmål angående denne anvenderlicens, eller hvis du af nogen grund ønsker at kontakte Cylinderejeren, skriv venligst til Soda-Club Worldwide BV
Holland filial, Minervum7334,4817 ZD Breda,

PR: wait… I: wait… L: wait… LD: wait… I: wait… wait… Rank: wait… Traffic: wait… Price: wait… C: wait…